Comunicate

Teatrul „Andrei Mureșanu” a marcat miercuri deschiderea oficială a stagiunii 2016-2017 cu premiera foarte tinerei regizoare, Casandra Topologeanu, care a adus în fața publicului spectacolul „Ieșire de urgență”, după Manilo Santanelli.

 

„Ieșire de urgență” este povestea unui fost dascăl de biserică, Pacebenne, care printr-un anumit concurs de împrejurări ajunge să locuiască sub același acoperiș cu Cirillo, fost sufleur în teatru. Mișcările plăcii tectonice amenință locuința celor doi cu prăbușirea, astfel încât, constrânși de întregul context, ei se complac într-o viață grotesc de normală, asemenea unui cuplu ajuns la limita răbdării după ani de conviețuire: se mint, se șantajează și se sabotează, iar gândurile cele mai negre sau intime (sau amândouă) răbufnesc cu violență.

 

Iubitorii de artă teatrală și cinematografică din Sfântu Gheorghe au avut totodată bucuria și onoarea de a se întâlni în seara de miercuri cu una dintre personalitățile marcante ale lumii artistice, Alexa Visarion, regizor de teatru și film, profesor UNATC, publicist, scenarist și scenograf, care în cei peste 40 de ani de activitate a fost și un ambasador cultural al țării noastre în multe din statele lumii.

 

Cunoscutul om de teatru a lansat cu prilejul premierei fostei sale studente și cartea „Alexa Visarion sau destinul vocației”, o culegere de texte și interviuri care servesc drept mărturie a activității sale de mai bine de patru decenii, coordonată de Elena Saulea, al cărei titlu a fost ales de criticul George Banu. „Cartea asta a venit să se integreze în debutul unui nou regizor tocmai datorită faptului că ea vorbește despre un traseu regizoral - 45 de ani de muncă - și un traseu pedagogic, dar mai e ceva important: opiniile diferite. În cartea asta scriu oameni atât de diferiți la zi, dar apar și opiniile critice care vorbesc despre opțiunile diferite ale celor care semnează în raport cu mine”, a mărturisit regizorul, în opinia căruia „Vocația e un lucru care vine prin curaj. Curajul de a ști și a depăși”, în vreme ce „Teatrul nu se învață. Se ajunge acolo prin tine însuți, dar ca să poți să ajungi să afli cum ești tu însuți trebuie să știi ce au făcut alții, căci numai așa poți să dai de-o parte” – ceea ce justifică și necesitatea apariției unui astfel de volum.

 

Deși a călătorit prin multe state ale lumii, între care Germania, Italia sau SUA, Alexa Visarion s-a declarat încântat atât de Sfântu Gheorghe, pe care îl consideră un oraș civilizat, cât și de ceea ce se întâmplă în prezent la Teatrul „Andrei Mureșanu”, care se remarcă în primul rând prin varietate.

 

„Am venit partener al unui eveniment într-un oraș care mi-a făcut o impresie deosebită tocmai printr-un anumit tip de liniște, de curățenie. Un oraș civilizat. Într-un oraș civilizat se pot naște foarte multe lucruri importante. Știam Teatrul „Andrei Mureșanu” când juca împreună cu teatrul maghiar în sediul acestuia. Am venit ținând cont că marii actori ne pleacă și că actualul climat al teatrului românesc este un climat cum a fost întotdeauna, variat, bogat, dar în același timp e un climat care pune accentul cu precădere pe spectacol și nu pe jocul din spectacol. Am venit aici tocmai pentru că e important într-un teatru ca „Andrei Mureșanu” să vedem varietatea opțiunilor. Un teatru cu varietate e un teatru viu și unde e un teatru viu poți să vii și să te implici. Implicarea mea e pe de o parte ca profesor, dar pe de altă parte ca artist, ca regizor care își recunoaște familia”, a mai spus Alexa Visarion. Cei interesați de achiziționarea cărții se pot adresa direct Editurii Junimea.

 

Stagiunea care tocmai a început se anunță una extrem de bogată. Astfel, publicul va putea revedea câteva din spectacolele lansate în stagiunea trecută, precum „Orb de mina/Bányavakság”, „Tartuffe”, „Trei rupturi” „Histrion” sau „Doi galbeni”, și va putea urmări premierele pregătite pentru proaspăt deschisa stagiune, între care „7”, în regia lui Sebastian Marina, „Primăvara e încă departe/Le primtemps est encore loin” în regia lui Ivan Romeuf, „Jurnal de România” semnat de Carmen Vidu, „Mateiaș gâscarul” în regia Mirelei Bucur, o coproducție cu Studio M, în regia lui Radu Afrim, "Călătoriile lui Emőke B în garsoniera" și „True West” în regia lui Vlad Massaci.

 

 

Biletele pot fi achiziționate de la Biroul de Organizare şi Coordonare Evenimente Culturale, piața Libertății nr. 1, telefon: 0267.312.104, sau online, de pe platforma biletmaster.ro. Prețul biletelor variază între 7,00 lei pentru elevi, studenți și pensionari și 15,00 lei pentru adulți.

 

Cei care sunt dornici să vadă și să revadă toate spectacolele TAM își pot procura un abonament al cărui cost este de 100 lei, respectiv 65 de lei pentru elevi, studenți și pensionari și include 16 spectacole. Noutatea abonamentelor constă în faptul că ele pot fi achiziționate de două persoane. Persoanele care împart un abonament, pot vedea individual câte 8 spectacole la alegere dintre cele 16, sau pot merge împreună la 8 spectacole. Persoanele care doresc să vadă toate cele 16 spectacole pot să opteze pentru achiziția individuală a abonamentului.

 

Teatrul Andrei Mureşanu

– Biroul de presă -

22 iunie, 2016

La final de stagiune, echipa Teatrului ”Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe dorește să mulțumească publicului pentru entuziasmul și susținerea cu care a fost alături de Teatru în stagiunea 2015/2016.

În mijlocul lunii iunie am închis o stagiune foarte încărcată, în cursul căreia am reușit să construim un repertoriu stabil compus din 12 spectacole dintre care 7 noi premiere: Contra progresului de Esteve Soler, în regia lui Cristian Ban, Doi Galbeni după povestea lui Ion Creangă,  regizat de Mirela Bucur, Tartuffe de Moliére în regia lui Zakariás Zalán, Trei rupturi de Remi De Vos în regia lui Radu Afrim, o coproducție a TAM cu Teatrul Independent Osonó - Orb de mină de Székely Csaba, regizat de Catinca Drăgănescu, Histrion, texte din J.P. Sartre și W. Shakespeare, regizat de Mihai Nițu și ”7”  după Dino Buzatti în regia lui Sebastian Marina.

În baza voturilor publicului, concursul organizat de Teatrul ”Andrei Mureșanu” -  “ACTORUL ANULUI” - a fost câștigat de actrița Claudia Ardelean. Promitem tuturor celor ce au votat-o, și nu numai lor, că o vor revedea pe Claudia în foarte multe dintre spectacolele stagiunii viitoare!

În stagiunea următoare vă așteptăm cu 16 spectacole incluse în abonament: 10 noi premiere plus 6 spectacole preluate din stagiunea curentă. Spectacolul „7” a avut doar Avanpremiera în această stagiune, Premiera oficială având-o in data de 13 Septembrie 2016.

 

În datele de 20 și 21 August vom avea două vizionări, unde așteptăm toate persoanele care nu sunt plecate în concediu, la spectacolul „Toujours Ensemble – Primăvara e încă departe!” regia Ivan Romeuf. Spectacolul este realizat în coproducție cu THÉÂTRE DE L'ÉGRÉGORE. Este un spectacol bilingv, româno-francez, iar pentru părțile în limba franceză va exista subtitrare. Acest spectacol va avea premiera oficială în 15 Septembrie 2016.

 

Startul noii stagiuni îl va da Premiera tinerei regizoare Casandra Topologeanu - “Ieșire de Urgență”. Acest spectacol reprezintă și debutul regizoral al tinerei artiste și face parte din proiectul mai larg al TAM de a sprijini tinerele talente.

Vom păstra cele 2 abonamente - Abonamentul General (100 lei) și Abonamentul Economic - elevi, studenți și pensionari (65 lei). Noutatea abonamentelor constă în faptul că ele vor putea fi achiziționate de două persoane. Persoanele care împart un abonament, pot vedea individual câte 8 spectacole la alegere dintre cele 16, sau pot merge împreună la 8 spectacole. Persoanele care doresc să vadă toate cele 16 spectacole pot să opteze pentru achiziția individuală a abonamentului.

Am optat pentru această variantă pentru a încuraja în primul rând tinerii să vină la spectacolele noastre, oferta de a vedea 8 spectacole pentru 32,5 lei fiind una extrem de accesibilă.

O altă surpriză a noii stagiuni este lansarea festivalului D-butan-T.

 

Nina Țînțar ne-a ajutat să ne punem ideile în ordine și să vă expunem cât mai clar, ce ne dorim cu acest Festival.

 

Nina Țînțar - “D-Butan-T. Ghid de folosire”

„D-Butan-T este un produs cultural conceput să funcţioneze ca un motor de căutare a artiştilor aflaţi la început de drum, alături de care merită să rişti pentru ca idealul lor de teatru să prindă viaţă şi să-i ispitească pe spectatori a pătrunde în zone  mai puţin sau deloc umblate. Este vorba de un program căutător de tinere talente, absolut necesar, în condiţiile în care, anual, sute de tineri absolvă  universităţile de arte ale spectacolului, iar în teatrele de stat ajung doar cîţiva dintre ei şi nu totdeauna cei mai talentaţi.

Teatrul Andrei Mureşanu din Sfîntu Gheorghe, care de 29 de ani a supravieţuit stând în gazdă la Tamási Áron, s-a mutat în sfîrşit la casa lui şi, pentru a se asigura că uşile sale vor fi mereu şi cu prioritate deschise tinerilor artişti, şi-a  construit o strategie culturală  împotriva anchilozării. D-Butan-T este motorul acestei strategii, prin deschiderea, din doi în doi ani, a unui spaţiu de întîlnire şi confruntare între cei mai talentaţi tineri artişti - actori, regizori, scenografi, coregrafi, dramaturgi, compozitori de muzică de teatru -, iar cîştigătorul fiecărei ediţii a competiţiei va semna un contract de colaborare cu Teatrul Andrei Mureşanu, valabil pe durata unui an. 

Prima ediţie D-Butan-T se va desfăşura între 8-13 noiembrie 2016 şi îi are drept protagonişti pe tinerii actori. Ediţia următoare va fi dedicată tinerilor regizori, aşadar, protagoniştii competiţiei deschise de Programul D-Butan-T se vor schimba, în funcţie de viziunea repertorială a Teatrului Andrei Mureşanu şi de paşii pe care această instituţie trebuie să-i facă pentru a-şi pune în practică strategia de descoperire şi sprijinire a celor mai talentaţi artişti aflaţi la început de drum. Toţi tinerii artişti implicaţi în producţiile teatrale selectate pentru a face parte din Programul D-Butan-T vor rămîne în atenţia Teatrului Andrei Mureşanu,  care îi va solicita să intre în proiectele sale anuale, ori de cîte ori conceptul unui spectacol va impune căutarea de tineri colaboratori. D-Butan-T are şi o puternică componentă formativă, din juriul acestui Festival-competiţie vor face parte 5 oameni de teatru cu autoritate în domeniu, iar rolul lor nu se rezumă doar la desemnarea cîştigătorului, ci fiecare va fi conducătorul unui atelier, unde tinerii artişti aflaţi la Sfîntu Gheorghe vor experimenta cîteva căi prin care îşi pot valorifica resursele creative - acel potenţial exploziv specific vîrstei lor, care poate clătina  clădirile teatrelor de stat, cu tot ce au ele mai de preţ: scaunele şi năravurile.

D-Butan-T  este reacţia Teatrului Andrei Mureşanu la cea mai nocivă prejudecată care domină teatrul românesc : artistul debutant  rimează doar cu riscant, iar, pentru evitarea mult invocatului risc estetic, proiectele dedicate tinerilor artişti sînt de regulă colaterale. Teatrul Andrei Mureşanu încalcă regula, D-Butan-T nu este un proiect colateral, ci prioritar şi natural. Nu poate fi altfel, căci istoria Teatrului românesc din Secuime depune mărturie : Trupa lui Andrei Mureşanu, cel mai mic teatru din România, a reuşit să iasă cu adevărat în lume şi să capete maximă vizibilitate abia atunci cînd a avut curajul să investească într-un artist aflat la început de drum - Radu Afrim.

D-Butan-T este pur şi simplu un instrument de lucru al Teatrului Andrei Mureşanu, prin care noul său manager deschide un spaţiu de confruntare artistică, unde tinerii artişti îşi pot găsi însoţitori de drum. Cum riscul estetic este inerent oricărui gest artistic, indiferent de vîrsta autorului, este adevărat, debutant rimează cu riscant, dar mai rimează şi cu palpitant. Este palpitant să întinzi mîna unui artist aflat la început de drum, nu pentru că tînărul ar descoperi America, ci pentru curiozitatea din privirea lui, pe urmele căreia teatrul se poate apropia şi  mai mult de oamenii şi lumile de lîngă noi, în toată spectaculoasa lor diversitate.”

 

Teatrul Andrei Mureşanu

– Biroul de presă -

7 - misterul durerii şi căderii unui om

09 Mai, 2016

Din 17 mai, trupa teatrului Andrei Mureşanu o să vă tot aştepte la 7. Nu, nu e vorba de ora de începere a unei reprezentaţii, 7 este chiar titlul premierei semnate de Sebastian Marina, care, după ce a străbătut cele Şapte etaje ale nuvelei lui Dino Buzzati, a descoperit în Cazul clinic dramatizat de scriitorul italian o altă variantă a poveştii lui Giovanni Corte. Povestea unui Pacient care poate purta numele fiecăruia dintre noi - povestea unui om viu şi totuşi îngropat, îngropat în suferinţă. Suferinţa unei pierderi.

 

În căutarea unui leac pentru chinuitoarea sa febră, un Pacient ajunge într-o clinică organizată pe 7 etaje, în funcţie de gravitatea bolii celor ce o frecventează. Pacientul este primit la etajul 7, acolo unde bolnavii au un viitor, dar spitalul funcţionează după un mecanism iraţional şi absurd, care îi amplifică degradarea. Mereu amăgit şi hărţuit, Pacientul se simte singur şi dezarmat, într-un univers haotic, cu oameni ciudaţi şi derutaţi, în care nimeni nu poate conta pe nimeni. Pierderea în corpul labirintic al spitalului coincide cu prăbuşirea în hăul lăuntric al Pacientului, acolo unde stă ascuns secretul durerii şi căderii sale.

 

7 este un spectacol despre captivitatea unui suflet la graniţa dintre două lumi, acolo unde realul şi irealul devin imposibil de despărţit.

 

 

Teatrul Andrei Mureşanu

– Biroul de presă -

ANUNȚ ANGAJĂRI

8 Martie, 2016

   Daca ești o persoană atrasă de lumea teatrală, dacă îți dorești să intri într-o echipă tânără și plină de energie, pregătită să mute munții din loc, trebuie neapărat să îți trimiți CV-ul și scrisoarea de intenție la adresa manager@tam.ro.

   Noi te vom contacta în cel mai scurt timp și dacă ne cucerești cu veselia și energia ta, te vom primi cu tot dragul în echipa noastră!

 

   Posturile disponibile sunt următoarele:

 

Maestru lumini și sunet – I M – Căutăm o persoană cu experiență care să completeze echipa tehnică de sunet și lumini și care să poată înlocui la nevoie oricare din cei doi colegi actuali.

Plasator / Recuziter – MG – Doamna Rodica își caută ucenic. E o meserie grea și e nevoie de multă pasiune și răbdare.

Muncitor Calificat – I MG – Avem sediu nou, drept urmare căutăm o persoană descurcăreață și pricepută care să ne poată ajuta cu orice problemă legată de noul sediu.

Secretar literar – IIIS – Și Lidia, regizorul nostru tehnic, își caută ucenic și promite să predea, cu drag și răbdare, cunoștințele ei acumulate în atâția ani petrecuți pe scena TAM.

Secretar PR – IIIS – Ești o persoană comunicativă? Te exprimi frumos în limba română? Îți place mediul online și ne poți ajuta cu gestionarea site-ului și a paginii de Facebook, precum și al canalului de youtube al Teatrului? Te pricepi la Microsoft Office (powerpoint, word etc.)? Înseamnă că locul tău e alături de noi! Nu uita să menționezi în scrisoarea de intenție postul pentru care aplici 

Consilier Juridic – IS – Ajutorrrrrr!!!! Avem mare nevoie de tine!!!! Un teanc mare de contracte, ordonanțe de urgență, modificări legale... toate te așteaptă...să te-ntorci, acasă! (cum bine spunea Mirabela Dauer)

Orb de Mină

16 Februarie, 2016

Stimați spectatori,

Dragi prieteni,

 

   Trupele "Andrei Mureşanu" şi "Osonó" experimentează ce înseamnă să rătăceşti ca un Orb de mină, prin deja celebrul sat fără nume al dramaturgului Székely Csaba, iar călăuza lor este tînăra regizoare Catinca Drăgănescu, care promite că îi va scoate la lumină pe 28 februarie, cînd este programată premiera cu o amară şi incendiară comedie despre orbire. Despre orbirea unei comunităţi rurale din Secuime, un sat fără nume, cum fără nume este şi oraşul din celebrul Eseu despre orbire al lui Jose Saramago, cu care Székely Csaba se întîlneşte pe terenul aceleiaşi obsesii: cînd o comunitate este lovită de orbire, ea alunecă inevitabil pînă la ultima treaptă a degradării, acolo unde oamenii îşi pierd identitatea şi umanitatea.

 

   Locuitorii din anonimul sat transilvănean nu au fost loviţi de o epidemie de orbire, ci de sărăcie, iar unii dintre ei de propriile ambiţii, secrete şi vini tragice."Orbul de mină" este omul care şi-a redus existenţa la o singură preocupare, supravieţuirea, iar din cauza luptei pentru supravieţuire personajele lui Székely Csaba trăiesc ca nişte orbi: votează ca nişte orbi, se fac că nu văd prăpădul lăsat în urmă de mafia pădurilor, nu văd suferinţa sorei şi nici decăderea fiicei, sînt orbiţi de ura interetnică şi nu văd cum încetul cu încetul le moare toată comuna.

 

   Spectacolul "Orb de Mină" este o coproducţie "Teatrul Andrei Mureşanu" şi "Teatrul Independent Osonó". "Orb de Mină" este partea doua a "Trilogiei Minelor", scrisă de Székely Csaba, triptic din care mai fac parte piesele "Flori de Mină" şi "Apă de Mină". Din echipa regizoarei Catinca Drăgănescu fac parte: Wegroszta László - scenograf, Fazakas Misi - asistent regie, Ivácson László-mișcarea scenică și Csibi Szabolcs - muzica.

 

   Distribuția: Daniel Rizea, Elena Popa, Sebastian Marina, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu Jr., Mucha Oszkár, Benyhe Bernát, Daragics Bernadette, Fekete Kata, Gyergyai Bea, Péter Izolda.

 

Cu deosebită consideraţie, Echipele TAM & Osonó

TAM se mută în "casă nouă"

23 Noiembrie, 2015

   De 1 Decembrie, Teatrul „Andrei Mureșanu“ se mută în „casă nouă". După o perioadă lungă de eforturi și așteptări, Teatrul „Andrei Mureșanu“ primește cel mai frumos cadou din ultimii ani: un nou sediu oferit în dar de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe într-o zi de sărbătoare națională, respectiv 1 Decembrie. Astfel clădirea cunoscută în trecut drept Cinematograful „Arta” va deveni de la această dată noul sediu TAM și spațiul de desfășurare a spectacolelor pregătite de echipa de actori și regizori de aici, fiind totodată un cadou pe care municipalitatea îl oferă întregii comunități românești dar și celei maghiare.

 

   Demarate în urmă cu aproape un an, lucrările de reabilitare a clădirii au fost finalizate conform graficului stabilit de Primărie, iar rezultatul este unul îmbucurător. Din 1 Decembrie, TAM va avea o sală modernă, modulară, care va putea fi organizată în funcție de specificul fiecărui spectacol și care va surprinde de fiecare dată publicul spectator. Detalii suplimentare vor fi furnizate în ziua de 2 decembrie, când va avea loc o conferință de presă la care vor participa atât reprezentanți ai teatrului cât și ai municipialității. Aceștia vor putea răspunde întrebărilor adresate de jurnașliști și vor furniza toate informațiile necesare. Întreaga echipă a Teatrului „Andrei Mureșanu“ se bucură de mult așteptatul cadou, cu atât mai mult cu cât el este oferit pe Primăria Sfântu Gheorghe într-o zi cu însemnătate istorică pentru cetățenii români și reprezintă un pas înainte pentru cultura orașului și o punte de legătură între membrii comunității.

O nouă premieră la Teatrul „Andrei Mureșanu“ – spectacolul „Doi galbeni“

09 Octombrie, 2015

   În luna octombrie, Teatrul „Andrei Mureșanu“ vine în întâmpinarea iubitorilor de artă dramatică din Sfântu Gheorghe cu o nouă premieră. Este vorba de spectacolul „Doi galbeni“, în regia Mirelei Bucur, care va avea loc sâmbătă, 17 octombrie, la Sala Mare a Teatrului.

 

   Inspirată după binecunoscuta poveste „Punguța cu doi ani“ scrisă de Ion Creangă, montarea Mirelei Bucur este o comedie în care abundă scenele amuzante și replicile de un umor molipsitor. Deși pornește de la o poveste, „Doi galbeni“ este un spectacol care se adresează tuturor vârstelor, de la 3 la 99 de ani. „Spectacolul închide o trilogie după «Capra cu trei iezi ... și-un lup» și «Fata babei și fata moșneagului». Eu mi-am asumat din proprie inițiativă rolul de a promova cultura românească în această zonă specială. Îi aștept pe toți iubitorii de teatru să se bucure alături de noi și le garantez o oră de bună dispoziție și umor românesc de cel mai înalt nivel “, spune Mirela Bucur.

 

   „Am trăit propria copilărie în lumea minunată a lui Creangă. Căsuța cu prispă, peripețiile alături de copiii din sat și nu în ultimul rând limba scriitorului, le-am trăit pe toate și în propria viață. Vorbe de duh pline de umor și savoare mi-au gâdilat auzul în toată copilăria și tinerețea mea. M-am simțit îndreptățită să vorbesc scenic despre această lume minunată. Poveștile lui Creangă merită să fie cunoscute de toți, cu mic, cu mare. Este un cadou de suflet pe care vi-l dăruiesc“ completează regizoarea noului spectacol TAM, care atrage atenția că publicul nu trebuie să se aștepte la o punere în scenă exactă a poveștii, ci la o adaptare care pornește de la textul scris de Creangă.

 

   În distribuția din „Doi galbeni“, publicul din Sfântu Gheorghe îi va putea urmări pe actorii Mona Codreanu, Ileana Surdu, Sergiu Aliuș și Nae Croitoru, jucând în premieră alături de binecunoscutul artist de muzică pop-rock Marius Popa, care va umple scena de dinamism și bună dispoziție.

Seara premierei „Doi galbeni“ va fi una specială, de adevărată sărbătoare, întrucât ea coincide cu un alt moment festiv care se va desfășura în foaierul teatrului. Patru dintre actrițele Teatrului „Andrei Mureșanu“ vor fi sărbătorite alături de prieteni și spectatori: Duța Guruianu, și Ileana Surdu - pentru „O viață pe scenă“, iar Mirela Bucur și Mona Codreanu - pentru „20 de ani de TAM“. Cu acest prilej, cei prezenți în foaierul teatrului vor putea admira expoziția de afișe și fotografii ale celor patru actrițe, în care sunt surprinse secvențe din toți anii petrecuți de acestea pe scena Teatrului „Andrei Mureșanu“.

 

   Spectacolul va începe de la ora 17:00. Biletele pot fi achiziționate de la Biroul de Organizări Evenimente din centrul orașului, precum și de la Casa de Bilete a Teatrului. Prețul unui bilet este de 5 lei, toți copiii primind și un suc gratuit, oferit de sponsorul spectacolului: Capri Sonne.

 

   Spectacolul „Doi galbeni“ este inclus în oferta de abonamente TAM, care cuprinde 10 spectacole din stagiunea 2015-2016 și care costă 100 de lei sau 65 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

 

Următoarele premiere pe care Teatrul „Andrei Mureșanu“ le-a pregătit pentru publicul iubitor de teatru sunt: „Trei rupturi”- regia Radu Afrim, „Tartuffe”- regia Zakarias Zalan, „Orb de mină”- regia Catinca Drăgănescu.

 

Vă mulțumim pentru susținere!

Echipa TAM

Parteneriat "Chocofest"

14 Septembrie, 2015

Artă teatrală și ciocolată, oferite de TAM la CHOCOFEST

 

Locuitorii din Sfântu Gheorghe au norocul ca în weekendul care se apropie să se poată desfăta cu cele mai alese și mai diversificate sortimente de dulciuri și ciocolată, în cadrul Festivalului Ciocolatei – CHOCOFEST, care începe vineri și se încheie duminică.

 

În calitate de partener al evenimentului, Teatrul „Andrei Mureșanu“ va veni în întâmpinarea publicului cu un plus de voie bună și o surpriză teatrală menită să îi bucure deopotrivă pe cei mari și mici. Astfel, vineri, 18 septembrie, de la ora 15:00, toți cei ce iubesc arta teatrală și ciocolata sunt invitați să urmărească spectacolul „Fata babei și fata moșneagului“, în regia Mirelei Bucur, care se va juca în cadrul celui mai dulce festival din județ.

 

Pornind de la celebra poveste a lui Ion Creangă, montarea este presărată cu o multitudine de secvențe comice, care stârnesc hotote de râs atât printre micii spectatori, cât și printre adulții care-i însoțesc.

 

Și, pentru ca buna dispoziție să se extindă și în zilele următoare, CHOCOTAM, echipa Teatrului „Andrei Mureșanu“, formată din actori și alți angajați ai teatrului, va participa duminică, 20 septembrie, la concursul de preparat ciocolată. Echipați corespunzător, cu haine special create pentru acest eveniment, reprezentanții TAM vor încerca să realizeze o ciocolată după o rețetă specială.

 

Cei ce doresc să vadă actorii și în alte ipostaze decât interpretând roluri pe scenă sunt invitați  duminică în incinta Complexului Best Western Park din municipiul Sfântu Gheorghe, unde vor avea parte de distracție garantată.

Accesul la eveniment este gratuit.

 

 

Echipa TAM

Comunicat - 03 August, 2015

cu privire la articolul din Covasna Media despre auditul TAM (http://stiri.covasnamedia.ro/2015/08/02/doar-trei-proiecte-din-18-au-fost-realizate-de-tam-in-2014/)

 

 

   Dragi cititori, iubit public,


   Rezultatul auditului a fost unul supărător pentru intreaga echipă TAM. Din păcate, tot ceea ce s-a descoperit în timpul auditului este dovada clară a unui management defectuos din trecut. Am reușit să remediem o mare parte din nereguli incă din timpul auditului iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul si implicarea întregii echipe.


   Nu Teatrul este vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat, cu atât mai puțin echipa. Din această cauză, vă rugăm să nu va îndepărtați de noi ci să reveniți la teatru și să vă bucurați de toate surprizele pe care vi le-am pregătit!


   Ne aflăm la un nou început de drum. Suntem entuziaști, energici, plini de speranță, încredere și suntem convinși că, într-un timp foarte scurt, rezultatele muncii noastre se vor vedea.


   Stagiunea 2015-2016 este gata! Vă așteptăm la teatru cu 6 premiere, 4 spectacole din stagiunea trecută si alte 2 refaceri. Deschidem stagiunea cu spectacolul „Copiii migrației” în regia lui Radu Apostol. Spectacolul se va juca in Sala Mare a Teatrului in data de 6 septembrie, intrarea fiind liberă. Despre acest spectacol si despre toate celalalte producții, revenim în curand cu detalii.


De asemenea, din septembrie, vă întâmpinăm cu un nou sistem de abonamente. Prețurile vor fi accesibile iar oferta culturală – bogată. Pe tot parcursul stagiunii, publicul va putea să își voteze actorul preferat. Titlul „Actorul Anului” vine si cu finanțarea unui spectacol special conceput pentru marele câștigător.


   După cum puteți vedea, suntem puși pe fapte! Avem nevoie doar de prezența voastră pentru că VOI sunteți cei ce contează! Vă așteptăm atât la teatru cât și pe site: http://www.tam.ro

 

Anna Popa,
Manager TAM

Please reload

  • Facebook Social Icon

© Teatrul "Andrei Mureșanu" 2017

Toate drepturile rezervate

Parteneri media: