top of page

LA RONDE

LA RONDE  de Yann Verburgh ne oferă povești întrepătrunse în care fiecare personaj trăiește o întâlnire intimă cu următorul, explorând diversitatea identităților și a practicilor amoroase și sexuale care se dezvăluie în societatea noastră contemporană. 

 

„«La Ronde » este în primul rând un manifest politic și intim despre sexualitate. Piesa lui Yann Verburgh este un text curajos care vorbește fără pudoare despre polivalențele relațiilor amoroase în epoca noastră, în pragul unei noi revoluții sexuale. 

 

M-a intrigat în tema dramaturgiei faptul că raportul iubirii dintre două sau mai multe persoane anulează statuturile sociale dintre personaje, iar asta permite scenic portretizarea unui univers în care diversitatea și incluziunea dețin rolul principal. 

 

Sub forma unui cabaret contemporan, mi-am propus cu acest spectacol să sublimez preocupările și esteticile anilor ‘20 ai secolului nostru, care să fie explorate teatral într-o cheie subversivă, însă cu o mare doză de senzualitate și de candoare”, spune regizorul Eugen Jebeleanu

Afis_LaRONDE_A2_PRINT.jpg
bottom of page